JoJo Nyhedsbrev januar 2024

Nyt fra bestyrelsen

Nye offentlige ejendomsvurderinger.

AB JoJo har modtaget en foreløbig grundværdi fra SKAT, som flugter med sidste års grundværdi på DKK 886 mio. Dette er en teoretisk værdi af grund og bygninger, som ikke nødvendigvis harmonerer med de faktuelle forhold. Dette har ramt mange andelsforeninger i Kbh., hvor værdien er steget gevaldigt i forhold til den hidtidige værdi. Dette har udløst en debat i medierne om grundværdier, der er langt højere end nuværende valuarvurderinger. Det er dog ikke noget der for nuværende bør give bekymringer for os i JoJo.

Udsendelserne af vurderinger af ejendomme med andelsboliger er forsinket, hvorfor andelsforeningerne betaler skat på et foreløbig grundlag. Når de endelige vurderinger fremgår, bliver skatterne fra 2022 og frem genberegnet og efterreguleret. Denne endelige vurdering forventer SKAT at kunne udsende i 2025/26.

I 2024 stiger grundskylden kun marginalt, hvilket indfases over en længere årrække, med et loft på procentdele hvert år. I 2024 er loftet maksimalt 2,8 %, og for 2025 og 2026 er loftet 4,75 % af den samlede grundskyld.

Man kan ikke klage over de foreløbige vurderinger, men i særlige tilfælde vil det være muligt at få ændret vurderingen, om der er helt åbenlyse fejl. Når den endelige vurdering foreligger, vil alt som skrevet blive genberegnet og efterreguleret, så der er beskattet på korrekt grundlag.

EGF Stigstrengsprojektet

Vi nærmer os den ekstraordinære generalforsamling vedr. Stigstrengsprojektet. Det er 6. februar i Brorsons kirkens krypt. Indkaldelse udsendes særskilt, men reservér allerede nu datoen.

Akustikbilleder i kulturlejligheden

Har du taget flotte billeder af vores bygninger i smukt lys? Af parken, pladsen eller andre smukke motiver fra vores hyggelige lokalområde? Vi skal have sat akustikbilleder op i kulturlejligheden, så hvis du har smukke fotos du gerne vil bidrage med, så vil vi meget gerne modtage dem.

Vigtigt:
* Du skal eje rettighederne til billedet, og give lov til at det bliver benyttet til kulturlejligheden.
* Fotos skal ikke være skaleret (vi håndterer al skalering/interpolering).
* Ingen fotos i pdf-format.
* Fotos skal helst være min. 3MB og min. 2.000 pixels på den korteste led.

Send dine billeder på mail til fotoabjojo@gmail.com senest den 29. januar 2024.


Problemer med internet?

Hvis der er beboere, der har problemer med at få internettet til at fungere eller at hastigheden er lav hos Parknet, så tøv ikke med at kontakte Parknet og få sparring på dine udfordringer.

Typisk vil fejlen ligge omkring den router som bruges. Enten at den er for gammel, at den ikke er indstillet korrekt/optimalt eller at der er for langt til den inde i lejligheden. Dette kan let testes ved at sætte et kabel direkte mellem computer og den indgangsboks som sidder i væggen og derefter måle hastigheden med og uden kabel. Internethastigheden kan for eksempel måles her:

Bredbåndsmåleren → Tag hastighedstest på It-borger.dk 2024

Det anbefales at købe de modeller af WIFI-routere som Parknet sælger på deres hjemmeside. Og at de ikke er ”10 år gamle”.

Hvis du har mistanke om at internetkablet i opgangen er i stykker, så skal du også kontakte Parknet og få deres vurdering. Hvis de tænker, at det lyder sandsynligt, evt. på baggrund af ovenstående test, så vil de gerne komme og måle, hvor bruddet i kablet ligger. Hvis det er i opgangen, så er servicebesøget en del af vores aftale med dem. Men hvis fejlen ligger i opsætningen inde i lejligheden, så hviler servicebesøget på beboeren.

Spørg en nabo… Hvis du har problemer med internettet og du stadig er i tvivl om, hvad du skal gøre, så hiv fat i en nabo og hør hvad de har gjort.

 Nyt fra ejendomskontoret
Løsninger til affaldssortering

Bestilte du affaldssorteringsløsning i november, men har stadig ikke afhentet på kontoret? Så er det nu! Vi har stadig flere stående, som gør langt bedre nytte hos jer end på kontoret! Der er åbent alle hverdage 8-10, onsdag dog 17-18.