Altaner

Husordnen sætter de overordnede retningslinjer for brug af altanerne i AB JoJo. Du kan finde den her.

Helt kort, skal du huske:

 • Hensynstagen til dine naboer
 • Kun bevoksning, planter blomster må række over altanens gelænder
 • Kun foreningens egne altankasser på monteres på ydersiden af altanerne
 • Ingen gennemboring af altangulvet og intet ophæng på altanens gelænder

Vi har desuden samlet en række gode råd her på siden.

Blomsterkasser, beplantning og vanding

Du må meget gerne plante blomster og planter på din altan. Men husk:

 • Når du vander dine blomster, vander du også underboens altan. Vores altaner har desværre ikke afvanding. Det betyder, at alt det vand, der er til overs, ryger ud over kanten og ned på din underbos altan. Vand derfor kun, når din underbo ikke opholder sig på altanen og helst aften og morgen.
 • Brug underskåle for at minimere overflødigt vand på din underbos altan. Et godt trick er også at lægge plantedug over afvandingshullerne i dine potter, så det vand der bliver til overs renses og ikke efterlader jordaftryk.
 • Jord vejer mere end man tror, og våd jord vejer endnu mere. Altanen kan bære 250 kg. pr. kvadratmeter (kilde: altan.dk).

Montering af genstande i murværket på altanen

Det er tilladt at montere genstande i murværket på altanen, så længe genstanden ikke rækker op over gelænderet (med undtagelse af espalier til beplantning)

Gode råd til ophængning:

 • Søg råd og vejledning hos sagkyndige inden du går i gang.
 • Der kan monteres i enten mursten eller fuge. Vær opmærksom på ikke at skade materialet unødvendigt, når du borer.
 • Tomme huller i murværk og fuge fyldes med fugemasse i passende farve, når genstande afmonteres (fx ved fraflytning). På den måde bevarer vi vores flotte facade og sikrer den mod evt. frostspængninger om vinteren.

 

Altankasser

Det er muligt at købe altankasser på ejendomskontoret, altankasserne er lavet af galvaniseret stål, og har overløbshuller i bunden. Altankasserne kan hænge både på inderside og yderside af altanen.

Størrelse (HxDxB) Pris
17x14x50 cm 380 kr.
17x14x60 cm 410 kr.
17x14x85 cm 470 kr.
17x14x90 cm 490 kr.
OBS!
Du skal være opmærksom på, at hvis du ønsker at dække hele altanen skal du have den rette kombination af størrelser.

Vedligeholdelse

Husk at vedligeholde din altan. Du kan downloade Altan.dk’s guide til vedligeholdelse af altanerne.

Download guide

Gode råd i forbindelse med behandling af altanen:

 • Brug så vidt muligt miljøvenlig olie, smørelse m.m. På den måde undgår vi at forurene vores grund mere end højst nødvendigt og du sikrer, at dine underboer ikke får unødig kemi på deres altan, når det regner
 • Aftalt med dine underboer, hvornår du går i gang med afslibning og oliering af altanen og tjek altid, at dine underboer ikke opholder sig på altanerne under dig, mens du arbejder. Altanerne har afvanding over forsiden, hvilket betyder, at evt. overskydende væske falder ned på altanen under.
 • Vores altaner er beklædt med en hårdt træs type der minder om mahogni.
 • Den kan med fordel vedligeholdes med en terpentinbaseret olie, evt med UV-filter i og en farvetone. Der kan også benyttes linolie, evt. efter den terpentinbaserede olie. Linolie skal bruges sparsomt ( gnubbes i med hårdt opvredet olie klud eller svamp) og man skal bortskaffe brugte klude og implementer forsigtigt da der er fare for selvantændelse ved gamle henlagte linolieklude.
 • Håndlisten kan desuden slibes let før oliering og når den er tør kan den gnides med voks. Så opnår du en silkeglat, gylden brun dyb glød som er meget behagelig at holde på/læne sig op af samt hvor vandet perler af i lang tid derefter.

Sørg for at bruge den rette mængde olie m.m. så der ikke falder overskydende væske på underboernes altaner. Gelænderet kan behandles af flere omgange for at undgå afdrypning.

altan

Vedligeholdelse af altanen

Husk at vedligeholde din altan. Du finder vejledningen her: Vejledning – Altan.dk