JoJo Nyhedsbrev nr. 9 2019

Nyt fra bestyrelsen

 

Henvendelser til Det Fri Gymnasium

Det Fri Gymnasium er blevet kontaktet af flere af jer, bla. i forbindelse med de lamper de har siddende ud mod parkeringspladsen ved os. Vi har en god dialog med Det Fri Gymnasium, som meget gerne vil have, at henvendelser sker via vores sekretariat, og ikke ved private beboerhenvendelser direkte til dem. De fortæller endvidere, at lyset mod pladsen blev slukket efter at flere af vores beboere havde klaget over at det lyste/blændede ind i lejlighederne overfor.

Skadedyr

Vi har i dette år haft problemer visse steder med møl, væggelus samt skægkræ. Bestyrelsen arbejder på at samle information om disse typer skadedyr, og bekæmpelsen heraf, men for nu vil vi gerne appellere til at man som beboer også tager hånd om problemet såfremt det opstår. Hvis du opdager disse ubudne gæster i dit hjem, så start med at kontakte sekretariatet. Til en start kan du selv sørge for grundig støvsugning, samt naturligvis at sørge for straks at slå møl etc. du opdager, ihjel. Én kan blive til mange, hvis man lader stå til.

Tryghedsvandring

1. oktober var repræsentanter for andelsforeningen på tryghedsvandring med en betjent, en fra områdefornyelsen Nørrebro samt en repræsentant fra kommunens ’Sikker by’ afdeling.  En tryghedsvandring er at forebyggende tilbud fra Politiet, hvor man sammen går ens område igennem, og i fællesskab taler om tiltag som kan virke tryghedsskabende, og afhjælpe eventuelle problemstillinger der kunne være i ens område. Vores tryghedsvandring havde hovedfokus på pladsen mod Det Fri Gymnasium, grundet de bilafbrændinger der desværre har været på pladsen. Vi havde en fin og konstruktiv gåtur, og har fortsat en fin dialog med både kommune og politi om det videre forløb. Vi vil løbende fortælle mere konkret om nogle af de ting vi har taget med os fra turen, men afventer stadig afklaring på visse dele.

’Din betjent’ / 114

Én af de ting vi kan fortælle mere om allerede nu, er politiets ’Din betjent’. Alle kvarterer i København har tilknyttet nogle lokalbetjente, med specielt kendskab til ens område. På ejendomskontoret ligger der brochurer man kan hente.

En anden ting er det med at ringe til politiet. På tryghedsvandringen, og i løbende dialog med vores lokalbetjente, er vi blevet opfordret til at viderebringe en opfordring om at ringe til politiet, hvis man oplever noget som er kriminelt, eller virker utryghedsskabende. Det er ok at ringe til politiet på telefonnr. 114 med en bekymring, og selvom de ikke altid har mulighed for at sende en patrulje ud, vil det altid blive registreret at man har ringet.

Vores område er ikke højkriminelt eller mere utrygt end andre områder i byen, og det er vigtigt ikke at piske en stemning op, som gør os mere utrygge. Men når det er sagt, bor vi på Indre Nørrebro, og fra tid til anden sker der bare nogle ting, som kan være nyttigt at tale med politiet om. Mange Nørrebro-beboere er ikke meget for at ringe til politiet, og kan f.eks. blive i tvivl om hvorvidt det er ok at ringe, og vil ikke virke emsige. Men politiet opfordrer os til at ringe ved tvivl, da de også har brug for vores hjælp til at få at vide, hvis der er noget som kræver deres tilstedeværelse.

Retningslinier for reposudvidelser

Bestyrelsen arbejder på et sæt retningslinjer, som gør procedurerne omkring udvidelserne lettere at forstå og så man som beboer får konkrete guidelines for hvordan det skal gøres. Derfor er ansøgninger om reposudvidelser sat på standby til disse foreligger.

Beboerinitiativer

Tak for endnu et dejligt Halloween-arrangement for både store og små! Trods kort tilmelding, endte vi op med intet mindre end 63 tilmeldte JoJo-børn! En ekstra stor tak til jer uden børn, som deltog og åbnede jeres dør for børnene.