Brandsikkerheds arrangement denne weekend

Københavns Beredskab har i dag været i alle opgange for at sætte røgalarmer op – og der blev i alt sat 210 alarmer op.

Der mangler dog stadig mange lejligheder, hvor der ikke var nogle hjemme i dag – og I skal da også have sat en røgalarm op! 

Man kan derfor i morgen, fra kl. 10-16 henvende sig nede på pladsen foran Jesper Brochmands Gade 3 – og få en brandmand med hjem og opsætte en røgalarm. I morgen kommer de altså ikke rundt og banker på.

Der vil ligeledes i morgen være både brandbiler og brandfolk på pladsen, som vil lære os om brandsikkerhed, og at slukke mindre brande mm. Så kom endelig ned og bliv klogere på hvad du skal gøre hvis uheldet er ude! 

Et du ikke hjemme i morgen, så kan du enten alliere dig med en nabo, eller aflevere nøgle/adresse i ejendomskontorets postkasse – hvorefter Annette så vil sørge for, at få den opsat sammen med en brandmand. 

Det er ganske gratis at få opsat røgalarmen, idet hele arrangementet er støttet af Trygfonden.

Røgalarmen vil typisk blive opsat i entréen,og den opsættes med dobbeltklæbende monteringstape. Man skal derfor ikke engang særlig langt ind i lejligheden, og det tager vel en 30 sekunder i alt.

Er du ryger, kan du sagtens få opsat røgalarm alligevel – den vil ikke konstant gå i gang pga. tobaksrygning. 

Når røgalarmen er sat op, holder den i 10 år. Det eneste du skal gøre, er 2 gange om året at trykke på den, for at teste at den virker. Det kan gøres med et kosteskaft. Du skal ikke skifte batteri, det holder også i 10 år. 

Har du allerede en røgalarm? Brandfolkene tilbyder da dels at isætte nyt batteri, dels at sikre at den sidder korrekt, i loftet og ikke på vægge, skabe mm. 

Vi vil til sidst minde alle om, at vi på den ordinære generalforsamling i 2015 besluttede i fællesskab, at alle beboere har pligt til at opsatte røgalarmer – for alles sikkerhed. Lad os derfor alle takke ja til denne gode mulighed for at få det gjort, det er både gratis og dejligt nemt for os alle.